Sjekk synet til barnet ditt!

10.09.2017 - 19:00 Ingen kommentarer

Annonse

Det er vårt ansvar som voksne å sørge for at barna våre får oppfølging når det kommer til synet. 

Visste du at 1 av 5 barn faktisk ikke ser bra nok? Og at det ikke er noe annet enn en synsundersøkelse som kan avdekke dette?

Et barn klarer ikke å bedømme selv om han eller hun ser bra nok. De vet ikke hva et godt syn egentlig er. Les mer om dette her.

Derfor er det vi voksne som må ta ansvar for at dette blir fulgt opp. En regelmessig synssjekk gir deg en trygghet ved at barna ikke går for lang tid med dårlig syn. Dette bør du være obs på.

Synssjekk hos Interoptik inneholder et Optomap scan. Ved hjelp av et optomap-scan blir det tatt et bilde av innsiden i øyet for å sikre at øyet er friskt, at utviklingen er bra, eller om det er tegn til skader eller sykdommer på netthinnen  som kan være skadelig for synet.

En ekstra sikkerhet altså utover det som vanlig gjøres på en synssjekk. 

Jeg tok Espen og Sven med til synsundersøkelse med Optomap hos Interoptik Jessheim i forrige uke. 

Det har nå gått et år siden barnas syn ble sjekket og det var dags for en ny synsundersøkelse. Forrige undersøkelse fikk vi vite at synet til bade Annika og Espen var perfekt men at Sven måtte ha briller. Å sjekke synet hvert år som dette, rett etter skolestart, føles trygt. Da vet jeg som mamma at barna er godt rustet for et nytt skoleår. 

Synet til guttene ble undersøkt både for avstand og nær, samt dybdesyn. Samsynet ble også sjekket. Samsynet er viktig for lese- og skriveferdighetene.

Her ser dere Optomap-scannen:

Igjen fant vi ut at synet til Sven ikke var perfekt, men at det er uforandret. Espen har som Annika bra syn og trenger ikke briller. 

Han ville uansett prøve et par som han mente var de kuleste brillene EVER! Ray-Bans!

Sven fikk nye briller og plukket ut et par fra Armani. 

Min favoritt ble disse...sukk. Chanel. Nydelige ❤

Bestill synsundersøkelse med Optomap NÅ!

Alle barn får en gratis reservebrille hos Interoptik altså 2 for prisen av en. Perfekt ❤

En fornøyd gutt med ny bok: 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits