hits

Flytte sammen?

11.04.2018 - 09:18 32 kommentarer

Inneholder reklame / House of Hygge / Luen er sponset

Det er mange avgjørelser som skal tas om dagen. 

Frem til jeg møtte Erik har jeg tatt alle avgjørelser alene. Noe jeg har følt som veldig tungt. Jeg har heller ikke turt å åpne meg opp for å dele mine tanker om inntekt, omsetning og fremtidige prosjekter med noen. Jeg har i fortiden gått på flere smeller ved å stole på de jeg var sammen med når det kom til økonomi. 

Det har resultert i at jeg har hatt personlig gjeld som egentlig ikke var min egen, men som ble min fordi jeg ikke fulgte med på papirer jeg skrev under på. Jeg vet at det finnes mange som havner i slike vonde situasjoner, og prosessen hvor jeg løser dette og kommer meg ut av det uføret deler jeg med dere i årets sesong av Bloggerne. En tøff men viktig kamp for meg personlig. Den ble altså først avsluttet i slutten av 2017. 

Da jeg var det jeg kaller gjeldfri lovet jeg meg selv at jeg aldri mer skulle la noen ta kontrollen over min økonomi. 

Jeg husker veldig godt den dagen det kom mer inn enn det gikk ut. Et veldig viktig vendepunkt i livet mitt, og ingen skulle fremover få være med på å bestemme over meg. Eller ta kontrollen over meg.

Jeg kan fortelle dere såpass at det var så ille at jeg ikke engang fikk min egen lønn inn på egen konto. Totalt hjernevasket var jeg, og godtok det meste. Vær så snill dere som vurderer delt økonomi: Vær forsiktige og ha kontroll over egne midler!

Men man lærer.

Heldigvis. Og jeg bestemte meg raskt for at jeg aldri mer skulle skrive under på noe uten at jeg leste det minst 10 ganger. 

Jeg har helt siden da vært utrolig skeptisk til mennesker som skal fortelle meg hva jeg skal bruke pengene mine på. Jeg har vel vært generelt skeptisk til de fleste som kommer inn i livet mitt. Jeg husker jeg møtte en som jobbet i en bank. Jeg stolte jo på han, og trodde at det han fortalte meg var riktig. Men jeg skjønte fort at han var ute etter å få kontrollen over økonomien min. Han fikk meg til å bytte bank til hans og begynte derfra å følge med på hva jeg brukte pengene mine på. Det ble utrolig slitsomt. Da han begynte å logge seg inn i min nettbank for å overføre penger fra min konto til sin egen bar det rett ut med han. Folk er utspekulerte.

Men så kom Erik inn i livet mitt. Og vi kunne diskutere alt mulig. Også jobb og økonomi. Og han ga meg tryggheten på at selv om vi i fremtiden skulle flytte sammen så ville han aldri fortelle meg hva jeg skulle gjøre med mine penger. Han begynte å fortelle meg hvordan han sparte og satt av små beløp til ting han ønsker seg. 

Jeg kjenner ingen som er så flink å spare som han. 

Jo mer vi har hengt sammen, jo mer har jeg funnet ut at han faktisk vil det beste for meg. 

Han har sine ting, jeg har mine. Og jeg lærer veldig mye av han. Det er veldig tydelig at dette er noe han er flink på.

Og det er en ny hverdag for meg. For jeg har aldri turt å tenke på at jeg faktisk skal kjøpe en bolig sammen med noen. Sist jeg gjorde det, var det ikke akkurat en suksess. 

Men for meg er det å flytte sammen og eie sammen noe jeg synes er vanskelig. Det er fordi jeg er redd for å komme i samme situasjonen på nytt. At om noe går galt så er det jeg som må ta barna å flytte. Denne frykten har nok Erik kjent på og sa plutselig her om dagen: Du kan jo bare eie det huset da. Jeg eier jo andre ting. Så vet du at du er trygg ❤

Jeg vet jeg er mer usikker rundt dette enn alle andre, og jeg er redd for å gå gjennom det samme jeg har gjort tidligere. At Erik skjønner det og foreslår løsninger som er til beste for meg og barna forteller meg alt jeg trenger å vite. 

Det er mange ting man skal gjennom. Og jeg er heldig som har funnet en sånn fin og real fyr ❤

 

 

 

 

32 kommentarer

11.04.2018 kl.09:26

Sitat Jeg vet jeg er mer usikker rundt dette enn alle andre

Skulle ønske du kunne bli bedre til å formulere deg. Hvordan i all verden vet du at du er mer usikker enn alle andre?

Jeg er helt sikker på at andre har opplevd større økonomiske tap og er enda mer usikker.

Men du har nå funnet deg en knakende kjekk kar.

Anne Brith

11.04.2018 kl.09:38

Anonym: Det er kanskje mer en følelse jeg har, men kan selvfølgelig ikke vite helt sikkert. Og ja, Erik er en knakende kjekk fyr <3 <3

Nora

11.04.2018 kl.09:59

Heier på deg/dere Anne Brith <3 - har blitt fast leser av bloggen din, du virker til å være en flott reflektert dame som sier det du mener og klarer å stå i stormen av vonde kommentarer av folk som ikke har anna å drive med enn å trykke andre ned... huff og dobbelt huff.. Ha en nydelig dag vakre deg.. klem

Anne Brith

11.04.2018 kl.10:26

Nora: Takk for fin kommentar. Ha en strålende dag du også <3

..

11.04.2018 kl.10:32

Du er heldig som har kommet deg ut av denne gjelden. Vi har en konkurs bak oss å selv med AS å ble fratatt hus og biler så blir vi aldri kvitt en milliongjeld. Å jeg lover deg at det er å blir ett mareritt, å vil være det til den dagen vi går bort

Anne Brith

11.04.2018 kl.12:13

..: Trenger du hjelp til dette? Send meg en epost på post@annebrith.no så skal jeg se om ejg kan knytte deg til noen som kan hjelpe deg <3

Berit J🌸

11.04.2018 kl.11:33

Jeg heier virkelig på deg og håper av hele mitt hjerte at alt går deres vei❤️Jeg beundrer deg så stort at du er like hel etter alle dritt kommentarer du får og det mest for andre er grønne av missundelse for hva du har fått til og får til👏🏼Heia dere alle🤞🏼fin dag til fine du❤️

Anne Brith

12.04.2018 kl.10:17

Berit J: Tusen takk for koselig kommentar <3

Irene Åman

11.04.2018 kl.11:46

😘😘😘

Anne Brith

11.04.2018 kl.12:14

Irene Åman: LOVE U!

Ada

11.04.2018 kl.11:56

Skal dere ikke kjøpe hus sammen likevel?

Anne Brith

11.04.2018 kl.12:08

Ada: Vi får se :)

Ina

11.04.2018 kl.12:48

Så fin mann du har funnet deg:) Og det er jo kanskje det lureste, å kjøpe huset selv. For selv hvor forelsket man er, så kan det jo skjære seg, og da er det lurt å ha tenkt på barna (og seg selv)! Jeg har ei mamma som satte den nye kjæresten foran oss barna og våre behov i mange år. Det er slutt for lenge siden, men det er fremdeles et sårt tema. Har man barn synes jeg nesten man bør være forpliktet til å gjøre lure valg som gjør at barna får det trygt. «Men hva med meg da» er det nok mange som tenker i en slik prosess. «Fortjener ikke jeg det beste, å være forelsket, og satse på den nye partneren?». Det gjør man jo absolutt, men har man barn så må disse gå foran, og det er nok en ryggmargsrefleks hos mange:))

Anne Brith

11.04.2018 kl.13:11

Ina: Helt enig...så fint at du ville dele dette og takk for det. Klemmer herfra.

Maj

11.04.2018 kl.12:55

Tenker at det var en mening med at du ikke fikk det huset. Da dukker det helt sikkert opp noe bedre. :-)

Såvidt jeg har forstått så har du og Erik kjent hverandre noen få måneder. Sånn sett er det vel ingen grunn til å stresse med og kjøpe noe sammen. Hva med bare å være kjærester en god stund, flytte sammen og deretter eventuelt kjøpe noe sammen.

Huset du så på så ut (med tanke på din inntekt) til å ha en grei pris for at du skulle kunne kjøpe alene. Det var ikke så vanskelig å skjønne hvilket hus det var siden det ble lagt ut at det ble solgt før visning. (Utrolig mye man får for pengene i dine trakter.) Om du hadde valgt hus til 12. mill, regner jeg med at du hadde vært avhengig å kjøpe sammen med Erik. Håper det snart dukker opp et nytt hus.

Anne Brith

11.04.2018 kl.13:12

Maj: Det ble ikke solgt før visning men huset hadde en prislapp på 3.5 noe som passer min lommebok ypperlig.

Bankmann

11.04.2018 kl.13:05

Reagerer på denne bankmannen din. Håper du anmeldte han, sånn at han mistet jobben sin og ble straffet. Hvis ikke kan du faktisk være delaktig I at andre også blir svindlet, for det er det dette er, svindel!

Anne Brith

11.04.2018 kl.13:11

Bankmann: Er det? Hvordan da? Jeg turte ikke si noe bare fikk han ut av livet mitt...

Bankmann

11.04.2018 kl.13:16

Om han med bankens koder sånn som jeg forstår det har overført penger fra din konto til sin er det svindel. Har du derimot gitt kan tilgang til din bankid for overføringen er det selvfølgelig en annen sak - men det skriver du jo ingenting om.

Anne Brith

11.04.2018 kl.13:19

Bankmann: Han hadde min id brikke

Ragnhild

11.04.2018 kl.13:36

Hei.

Skriv samboer kontrakt er første bud, den kan dere forme slik det passer dere (deg og barna)best. Å passe på seg selv når det kommer til økonomisk trygghet er det smarteste du kan gjøre for deg selv, har ingenting med at man ikke stoler på sin kjære. Og er gjelden veldig høy,ha gjeldsforsikring. Mitt råd. Ha en fin dag. :)

Anne Brith

11.04.2018 kl.13:37

Ragnhild: Takk for godt tips :) Du er fantastisk!

Maj

11.04.2018 kl.14:40

Ok. Da misforstod jeg, siden du skrev at huset ble solgt før dere fikk tatt med snekker på visning. (Innlegget "Huset".) 3, 5 mill. Ok.

Så forresten at huset du bor i er satt ned fra 6. mill til 5 790. Ikke dårlig, men kan ikke skjønne at noen vil kjøpe det for den prisen heller...

Anne Brith

11.04.2018 kl.15:25

Maj: Enig men det er solgt!

Ragnhild

11.04.2018 kl.14:59

Jo takk for den, er jo nordlending så klar æ e fantastisk. ;)

Men nå må du bare få snurren ut av underbuksa å gå på visninger. Og ta med deg snekkeren på første visning, for hus salg går fort. Har ikke mye tid å tenke før det er solgt. Lykke til. :)

Anne Brith

12.04.2018 kl.10:16

Ragnhild: Tusen takk. Jeg lærer noe nytt hele tiden :)

Anonym 21

11.04.2018 kl.16:53

Det kommet nok til å gå kjempe fint . Har stor tro på at det blir dere to . Noen ganger må man gjennom noe fælt får oppleve noe fint .

Anne Brith

12.04.2018 kl.10:15

Anonym 21: <3

Stine

11.04.2018 kl.17:44

Hei:-) Et godt alternativ for dere for at dere begge skal eie bolig og at du har en trygghet om at boligen er din dersom noe skjer, kan jo være at dere kjøper noe sammen innenfor ditt prissjikte, så har dere kontrakt på at ved et samlivsbrudd har du førsterett på å kjøpe ut han. Pris: markedspris minus lån og det som er nedbetalt på lånet, altså halvpart at prisstigningen. Så får han også "tilbake" det han har betalt i avdrag frem til da. Tenker at det er urettferdig at kun den ene i forholdet skal nyte godt av en prisvekst i markedet, og betaling blir aldri jevnt fordelt på den måten om han skal bo der du eier:-)

Anne Brith

11.04.2018 kl.18:57

Stine: Godt tips ;) Takk for at du orker å bidra til å gi slike råd <3

A

12.04.2018 kl.16:36

Så koselig. Er ikke mye som slår følelsen man får når man føler man har møtt en skikkelig bra fyr.

Jeg har selv vært farlig nære å havne i dyp gjeldskrise pga en manipulerende, og til tider direkte ond, ekskjæreste. Det er lett å være naiv før man får brent seg! Jeg var heldig, og slapp unna med en liten smekk og en erfaring rikere. Det er så mange dårlige mennesker her i verden, som bare ønsker å utnytte en! Jeg har nå endelig funnet en som ihvertfall til nå, ser ut til å være en bra fyr.

Krysser fingrene for at du har funnet den rette

Anne Brith

13.04.2018 kl.08:26

A: Lykke til med kjærligheten din også <3

Skriv en ny kommentar