hits

Sunn

Tilbake til Coffe Zero

Annonse

Hei fine dere, 

Nå har det vært en skikkelig travel periode de siste ukene. Jeg har bakt mye mer enn jeg trodde jeg skulle klare og jeg føler jeg daglig har levert kaker til venner, familie og bekjente. 

Med all bakingen kommer det også en god del smaking. Og det er jeg skikkelig god på. Det har blitt litt for mye kake i det siste og jeg tok frem min pakke med Coffee Zero allerede for to uker siden. 

Jeg tenkte at nå var det på tide å dempe søtsuget litt igjen. Men akkurat den dagen da pakkene med Coffee Zero lå på kjøkkenbenken var en venninne av meg på besøk. Hun skal gifte seg neste år og hadde planer om å slanke seg. 

Jeg fortalte henne om Coffee Zero og at det demper søtsuget og mulig går ned i vekt. Jeg gjorde i alle fall det etter 6-8 uker. 

Så da forsvant alle mine pakker med Coffee Zero haha. 

Hun tok dem med for å teste. 

Jeg var da fri og måtte altså kjøpe meg flere.

Sist jeg kjørte på med en slik Coffee Zero boost var i januar-februar, og jeg har jeg anbefalt Coffee Zero til mange av mine venninner siden da. 

Du drikker en eller to kopper om dagen og merker det nokså kjapt at du ikke trenger den daglige dosen av søtsaker. 

Jeg har jo til tider vært avhengig av akkurat det. Og det merket jeg også for noen uker siden da buksene mine ble for trange. 

Coffee Zero er et bra produkt. Ferdig snakket!

Coffee Zero, omtales som en "helsekaffe". 

Min erfaring fra tidligere har vært at jeg har spist mye mindre sjokolade enn jeg normalt gjorde. Det er ikke slik at jeg har blitt totalt avholds på det men jeg merker at det fryktelige søtsuget ikke er der mer. Og derfor var det greit å starte på en ny runde nå. 

Coffee Zero inneholder Krom og krom stopper suget etter det søte. 

Coffee Zero inneholder grønne kaffebønner. Disse har et høyt innhold av antioksidanter. Et daglig inntak av Coffee Zero vil føre til at du får i deg det daglige behovet. Antioksidanter gir en positiv helse-effekt. Derfor kan Coffee Zero holde sykdommer på avstand og bidra til en frisk kropp. 

Jeg har disse små posene med i vesken min slik at jeg har dem tilgjengelige. Men som regel drikker jeg en kopp hver morgen. 

Det har blitt en del av min daglige rutine.

Så nå har jeg altså fått en ny pakke og nå kan min venninne med god samvittighet drikke det hun "lånte" hos meg :P 

Bestill gratis Coffee Zero via denne linken. 

Coffee Zero anbefales for både kvinner og menn, fra 18 år og oppover.

 

Müslibar til aktive hverdager ❤

Hverdagen er i full gang. Det er tilbake til faste rutiner og treninger. 

Annika, Sven og Espen har travle timeplaner med skole og treninger. Jeg må ærlig innrømme at det er deilig. Men med så mye trening som noen av barna har så er det viktig å få i seg nok næring. En müslibar kan derfor være ekstra kjekt å ha i skolesekken eller i treningsbagen. 

Noen ganger trenger man litt ekstra energi for å yte det lille ekstra og med så mye trening så skal man ikke tenke på antall kalorier. Det er viktig å ha et variert kosthold og få i seg nok mat. 

Jeg synes det er nokså dyrt å kjøpe slike barer. De kan koste opp til kr. 15.- per stykk. Av denne oppskriften fikk jeg 14 stykker. Alt hadde jeg i hus så da sparte jeg noen kroner på å lage eget ❤

Rosiner kan byttes ut med tørket frukt og valnøtter kan erstattes med mandler eller andre nøtter. Poenget er bare at mengden blir den samme.

Müslibar

 • 100 g rosiner
 • 150 g hakket sjokolade ( mørk eller lys)
 • 150 g smeltet smør
 • 2 ss sirup
 • 1/2 dl brunt sukker
 • 5 dl müsli 
 • 1 dl havregryn
 • 1 sammenpisket egg
 • 50 g valnøtter

Hold unna 50 gram av den hakkede sjokoladen.

Smelt smør og ha i sirup og brunt sukker. Ha resten i en bolle og hell smørblandingen over. Rør dette godt sammen og fordel det i 2 brødformer. 

Stekes på 200 grader i 20 minutter. 

Når du har tatt formene ut av ovnen strør du over den hakkede sjokoladen. Dette smelter. FOrdel det jevnt over med en spatula eller smørkniv. 

Sett det hele kjølig.

Kutt til slutt opp barene til 7 i hver. 

Pakkes inn i matpapir eller folie. 

Enjoy ❤

 

 

 

 

Vinner av påskeegg fra Life

Annonse
Nesten 800 stykker ville vinne et påskeegg. 

Et sunt påskeegg fra Life. Det er utrolig mange. Jeg kunne bare trekke 5 og disse er:

 • Gro Anita Bentsen
 • Michelle Holm
 • Franziska Skogsholm
 • Ida Elise Marhaug
 • Ellen Marie Hammer

Send meg en epost med adresse i løpet av dagen så skal jeg videresende adressene med en gang til Life slik at dere får eggene før påske. post@annebrith.no

God klem!

  

Et sunnere påskeegg!

Annonse

Det blir fort mye sukker. Vi har snakket mye om inntak av sukker og godteri her hjemme. Barna ga, etter jul, uttrykk for at de hadde lyst til å prøve seg på godtelov frem til sommeren. Sålangt er det kun Annika som har holdt seg til det. 

Vi har bare på noen få måneder sett en stor forskjell bare på tennene til Annika. De blir hvitere og hvitere for hver dag. 

Nå er det snart påske og barna skal tradisjon tro få hvert sitt påskeegg fylt opp med godis, men i år tenkte jeg at det skulle bli en sunnere variant. Annika har valgt å ha godtelov, men guttene har bare godt av litt mindre sukker og e-stoffer de også. 

Så det ble sunn påskesnacks fra Life.

Annika var nok helt sikker på at hun ikke kom til å få noe godteri i år og jeg måtte nesten overraske henne med det største egget du kan tenke deg: 

Jeg sa hun måtte sette seg på sofaen og så måtte hun lukke øynene og gjette hva det var.

Hun klarte ikke gjette men ble veldig overrasket da hun så at det var påskesnacks. Men så kom det forsiktig: Men mamma, jeg kan jo ikke spise dette?

Så sa jeg som sant var at dette er sunnere fristelser og da sto jubelen i stua. Hvorfor har du ikke tenkt på dette før ropte hun haha.

VÅRE FAVORITTER:

Flower Power

Fresh & Fruity

Step by stepSå bestemte vi oss for å fylle påskeeggene til guttene. Også disse med sunnere og økologisk godteri og snacks fra Life.. Annika er som meg, hun elsker å overraske, så det passet godt at Sven og Espen ikke var kommet hjem enda. 

Life har 3 for 2 kampanje på utvalgte varer i alle butikker fra 27. Mars - 15 april. Bor du langt unna en butikk kan du kjøpe for 15 % avslag i nettbutikk. 

VIL DU VINNE ET PÅSKEEGG?

Skriv JA i kommentarfeltet nedenfor!

 

Coffee Zero ga gode resultater!

Annonse

Jeg lovet å komme med en tilbakemelding på hvordan min erfaring med Coffee Zero har vært. 

Før jeg forteller dere alt må jeg bare fortelle hvorfor jeg valgte å teste ut dette: 

Hver eneste dag når jeg har spist, så har jeg lyst til å spise litt sjokolade. Eller en kakebit av den kaken jeg har stående. Jepp, jeg innrømmer det gjerne. Det står kaker på benken elle ri kjøleskapet hver dag her. Så spiser jeg da som regel litt av den da.  Bare en liten bit. Jeg klarer rett og slett ikke å holde meg unna. Resultatet er at blodsukkeret hopper opp og ned som en jojo i løpet av en dag. 

Jeg bestemte meg for å kutte inntaket av sukker og brukte en kopp Coffee Zero som hjelp. En kopp hver dag. 

Flere har spurt: 

Liker du smaken? 

Vel, som alt annet her i livet så dreier smaker seg om vaner. Du kan ikke regne med at alt smaker like fristende med en gang. Smaker man noe 10 ganger så har det blitt en vane. Med Coffee Zero gikk det 1 uke så smakte jeg ikke noe forskjell. 

Hva er det beste som har skjedd? 

For meg er det faktisk at jeg rett og slett ikke spiser så mye godteri i ukedagene. Og resultatet av det er jo at jeg har gått ned 3-4 kilo. Det var langtfra noen plan men jeg har nå snakket med flere av mine følgere som bestilte dette i januar. Mange har hatt samme erfaring som meg. Ned i vekt. 

Funker det? 

Ja, det fungere. 

Hvor kan jeg bestille?

Bestill via denne linken og hold ut 2-3 uker. Du må ikke gi deg :P 

Jeg har en sånn daglig rutine. Så fort barna har dratt på skolen og jeg er klar for min yoga, eller akkurat ferdig så tar jeg en slik kopp. Slapper litt av og tenker gjennom dagen :) 

Mange av dere som følger meg har spurt hva jeg har gjort for å se så fresh ut i det siste? Jeg tror at Coffee Zero har bidratt til dette altså. 

Jeg kan varmt anbefale dette til deg som vil slutte med all småspisingen av godteri og søtsaker. 


Litt om Coffee Zero:

Coffee Zero, omtales som en "helsekaffe".

Coffee Zero inneholder Krom og krom stopper suget etter det søte. 

Coffee Zero inneholder grønne kaffebønner. Disse har et høyt innhold av antioksidanter. Et daglig inntak av Coffee Zero vil føre til at du får i deg det daglige behovet. Antioksidanter gir en positiv helse-effekt. Derfor kan Coffee Zero holde sykdommer på avstand og bidra til en frisk kropp. 


Jeg kommer til å fortsette med dette min daglige dose av Coffee Zero.

Coffee Zero anbefales for både kvinner og menn, fra 18 år og oppover.

10 sunne kaker!JANUAR!

Nå skal vi alle slanke oss og tenke på hva vi spiser. 

Er det ikke deilig? Nytt år, nye muligheter. 

Vet du hva likheten mellom alle kakene på bildet ovenfor er? De er alle sunne kaker! Wohoooo!

Jeg skal også være litt mer forsiktig med hva jeg spiser nå i januar. 

Derfor kan det være litt deilig med noen sunne oppskrifter.

Disse kakene kan du spise med GOD samvittighet. De er sukkerfrie og du kan nyte dem selv om du kanskje skal passe på hva du spiser.

 1. Kokoskake ( bilde 1)
 2. Sukkerfri sjokoaldekake ( bilde 3)
 3. Gulrotkake
 4. Sukkerfri vaniljekake ( bilde 2)
 5. Sunne sjokoaldecupcakes ( bilde 1, 2. rekke)
 6. Sukkerfrie pikekyss
 7. Glutenfri og sukkerfri hverdagspai ( bilde 2, 2 rekke)
 8. Pai på pinne ( bilde 3, 2 rekke) 
 9. Sunne cookies
 10. Sukkerfri marshmallows

Altså. Her er det bare å finne frem ingredienser og nyte når du skal gi deg selv en belønning for strev eller når du bare føler for å nyte. 

Jeg har testet ut alle oppskriftene og min favoritt er kokoskaken ( nummer 1) og sukkerfri vaniljekake. 

Håper dere har en nydelig søndag!

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

HELLO NOVEMBER!NÅ starter min favorittsesong. 

JULEFORBEREDELSER ❤

Jeg gleder meg vilt. I går kveld satt jeg og bestemte meg for hvilke kaker jeg skal lage til jul og hvilke desserter jeg ønsker å prøve meg på!

Først kommer gleden over å forberede adventskalendere, så kommer juletrepynting og gaveshopping. I år tror jeg at barna mine må dele adventskalender. Jeg er enda usikker på hvordan jeg skal løse det men jeg vil gjøre noe annerledes, noe mer givende enn kun å pakke inn 96 pakker som rives opp i tiden før jul. Har du tips så kom gjerne med dem i kommentarfeltet. 

Jeg bare ELSKER denne tiden på året. Det beste med denne tiden er jo at det er så romantisk. Det er mørkt ute, stearinlys inne, ullpledd og kakao etter kalde turer i skogen. Eneste som er litt kjedelig er jo at denne tiden er best når man er to. Å ha ei hand å holde i er jo koselig når dagene blir kortere. MEN jeg har tenkt at kanskje jeg skal lære meg å trives i eget selskap. Å få en mann inn i livet som bare gir meg hodebry, slik jeg har opplevd det siste året, er ikke noe å trakte etter uansett. Jeg har liksom forsonet meg med at jeg skal forbli alene en stund til.

Bakegleden har kommet tilbake. Åååå som jeg elsker det! Jeg har savnet å bake men har liksom ikke følt meg kreativ nok. Nå gleder jeg meg til å bake en skikkelig digg kake i dag med vanilje, bringebær og sjokoladekrem. Følg meg gjerne på snap om du vil ha tips. 

Mens jeg satt og planla juleforberedelser 2016 lagde jeg meg en deilig smoothie. Her er oppskriften:

SMOOTHIE MED BRINGEBÆR & BLÅBÆR

 • 50 g frosne bringebær
 • 50 g frosne blåbær
 • 3 dl sukkerfri saft med jordbærsmak
 • 1 dl havregryn

Nå skal jeg hoppe i dusj her og rydde litt. 

Snakkes etterpå. Stikk innom i løpet av dagen for jeg skal legge ut oppskriften på rundstykkene jeg lagde i går. De ble supergode ❤

Gode klemmer ❤

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres  

Gulrotkake til hverdagsSkolen har begynt og hverdagen har "tatt" oss. 

Sven startet på ungdomsskolen forrige uke. Det er helt vilt. Jeg kan nesten ikke tro det. Tiden flyr. Det er jo ikke så lenge siden han sto der med sekken sin og skulle begynne i 1. klasse. Jeg må svelge litt ekstra i disse dager altså. Jeg tenker det er flere av dere som må det. Barna våre vokser fort. 

Ungdomsskolen er mer seriøst. Han skal få karakterer og han får mer lekser. Dagene på skolen bli lengre, men en dag i uka, på tirsdager så slutter han tidligere. Dette blir dagen han og jeg får litt tid sammen. Snakke om hva som skjer og hvordan ting går. 

På dager som dette pleier jeg å diske opp med noe ekstra godt og jeg vet Sven elsker gulrotkake. 

Denne gangen laget jeg den sukkerfri og sa ikke noe til han. Han spiste 3 stykker. 

Å velge et sukkerfritt alternativ, og bake med Natreen gjør at jeg har litt bedre samvittighet når jeg serverer barna kake midt i ukedagene. Det er jo tross alt flest hverdager og derfor er Natreen perfekt for oss når vi skal kose oss litt ekstra på en hverdag. 

Jeg har bakt med både flytende Natreen og pulver og resultatet har vært like bra. 

Denne oppskriften inneholder pulvervarianten. 

GULROTKAKE

 • 6 egg
 • 4 ss Natreen
 • 350 g hvetemel
 • 2 dl mager kesam lime
 • 2 ss bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 4 gulrøtter

KREM

 • 200 g philadelphia light
 • 200 g smør
 • 4 ss natreen

Pisk egg og Natreen til eggedosis.Sikt i det tørre og ha i raspede gulrøtter. Rør til slutt kesam i.

Hvor deilig ser ikke dette ut?Fordel dette i en langpanne og stek denne på 180 grader i 15-20 minutter

Mens kaken stekes lager du kremen.

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette på høy hastighet til alt samler seg til en glatt og fin krem.

Ikke bli bekymret om du ser at det skiller seg for det gjør det i starten :) Om du vil ha en ekstra smak på kremen kan du ha i sitrondråper og sitronskall eller appelsindråper og appelsinskall. Jeg lagde den "naturell"

Skjær opp kaken i biter og server!

NAM!


 

Rørte jordbær til sene sommerkvelder

Annonse
Noe av det beste med sommeren er jordbær!

Alle barna her hjemme elsker det enten det bare er jordbær med fløte på eller som nå vår nye favoritt: Rørte jordbær med Natreen.

Jeg bruker de neste månedene på å teste Natreen i bakst, drikker ogdesserter. Sålangt har det vært gode tilbakemeldinger fra barna å få.

.Mine barn er som alle andre barn, de sier rett ut om ting ikke smaker godt. De har lært seg etter mange år med prøvesmaking å kjenne de forskjellige ingrediensene. Sven spør ofte: Har du kuttet ut sukker i denne kaken, mamma? Og han smaker ofte når sukker ikke er tilstede.

Etter å ha smakt dette rørte syltetøyet hørte jeg ingenting. Vel, jo det er vel ikke helt sant. Det jeg fikk beskjed om var: LAG MERE!

Hele glasset med 500 g jordbær var borte på noen timer.

Det er alltid et godt tegn. Derfor anbefaler jeg dere å teste ut det å erstatte sukker med Natreen. Rett og slett fordi det er flest hverdager.

Her er oppskriften, som du for øvrig kan bruke på andre frukter og bær.

RØRTE JORDBÆR MED NATREEN

 • 500 g jordbær
 • 4 ts Natreen
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

Kutt opp jordbær i små biter. Ha i Natreen, sitron og frø fra en vaniljestang. 

Mos det hele med en stavmikser. Her kan du velge å mose alt veldig smått eller beholde noen større biter. Her hjemme liker barna å ha det godt blandet, og lite klumper.

Ha det hele i et glass og nye deilig rørt jordbær på en vaffel eller brødskive etter skolen. 

Hverdager er definitivt til for å nytes!

Sitron i syltetøyet vil gi en ekstra deilig smak sammen med vaniljen og mange vil mulig kjenne igjen mormors deilige syltetøy fra de var små? Dette er nemlig noe mange bestemødre gjorde har meg blitt fortalt. 

 

Sukkerfri sommerkake

AnnonseHei vakringer.

For noen nydelige dager det har vært i det siste. Solen gjør godt og jeg koser meg med siste innspurt på skole og fritidsaktiviteter. Det er travle dager og den ene avslutningen avløser den andre.

Som jeg fortalte dere i mai så har jeg brukt tid de siste ukene på å teste ut å bake med Natreen. Dette for et sukkerfritt alternativ.

Jeg prøvde meg allerede litt frem i januar da jeg gikk ned noen kilo i vekt og var fokusert på å spise sukkerfritt. Ettersom det faktisk falt i smak så tenkte jeg at jeg skulle prøve å servere noen sukkerfrie kaker innimellom.

Det blir mye sukker til tider her hjemme, det må jeg innrømme og det er godt å ha sukkerfrie alternativer.

Dette er oppskriften på en langpannekake. Jeg har hatt både blåbær og bringebær i men du kan fint tilpasse kaken slik at den passer deg og det du liker. Nøtter er også fint mulig å ha i om du tåler dette. 

Jeg valgte en vaniljevariant men har du 2 sitroner liggende og rasper skallet fra disse kan du fint tilsette dette for en sitronvariant.SOMMERKAKE

 • 500 g mel
 • 4 ts bakepulver
 • frø fra 1 vaniljestang
 • 4 ss Natreen
 • 1 ts maldonsalt
 • 2 egg
 • 5 dl kefir
 • 200 g bringebær
 • 200 g blåbærHa mel, bakepulver, Natreen og salt i en bolle.

Rør sammen egg og kefir og ha dette oppi det tørre.

Bland det hele til en jevn deig og fordel det utover en langpanne.

Jeg brukte en liten langpanne med lokk.Fordel bringebær og blåbær oppå og trykk disse litt ned.

Stek kaken på 180 grader midt i ovnen i ca. 25 minutter.

La kaken bli avkjølt men server den gjerne lun. Det er skikkelig godt nå på sommeren.

Nyt en sukkerfri kake! Rett og slett fordi det er flest hverdager! 

 

 

Sunne sjokoladecupcakesSponset innhold

Denne oppskriften vet jeg at mange har ventet på. Jeg har i samarbeid med Zeroh laget en del oppskrifter som de skal bruke i sin markedsføring. Jeg har ikke fått betalt for å legge dette ut på bloggen men når oppskriftene blir en så stor suksess som de har blitt vil jeg selvsagt dele dette med dere. Derfor tagges dette innlegget også med sponset.

Sukkerfritt kan være dritgodt. Og det er denne. Om du holder tilbake kremosten i dette og bare legger klatter i formene så vil du få en deilig smak innimellom. Dette er imidlertid en smakssak og jeg har i oppskriften skrevet det slik at dere blander det inn i selve røren.

Dette velger du altså selv :)

Sjokolade cupcakes

 • 4 egg
 • 300 g mager kesam
 • 100 g sukrinmelis
 • 100 g sukrin
 • 70 g kakao
 • 40 g mandelmel
 • 30 g fiberfin
 • 1 ts salt
 • 1 vaniljestang
 • 4 ts bakepulver
 • 200 g Philadelphia light + sukrinmelis

Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.

Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.

Når eggedosisen er ferdig tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder

luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.

Ha røren i en form a 25-28 cm.

Rør Philadelphiaosten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.

Rør dette inn i røren. Fordel røren på 12 muffinsformer.

Stek muffinsene på 180 grader i 15-20 minutter.

FROSTING

 • 12 g gelatinpulver eller 2,5 plater
 • 1/2 dl Zeroh ( velg smak selv)
 • !/2 dl vann
 • 100 g fibersirup

 

Bland gelatinpulver med vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i

en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til

maks hastighet i 10 minutter til.

Om du synes fargen er litt blass kan du ha i litt pastafarge.

Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt ut topper med en rund tip eller bare klipp et hull i

sprøyteposen om du ikke har en rund tip :)

Om du får frosting til overs kan dette sprøytes i muffinsformer og spises som marshmallows. Strø

gjerne strøssel eller smeltet sjokolade over.Baketips: Hjelp, marengsen min eksploderer!Jeg skjønner ikke hva som kan ha skjedd? Eller jo kanskje jeg gjør det hehe.

Midt i "tørkingen" av mine nydelige marengs har de bare eksplodert i ovnen?

Er det ikke typisk?

Jeg blir lettere irritert når slike ting skjer, men må alltid tenke meg om hva jeg har gjort. For som regel så er det en logisk forklaring på dette.

I dette tilfellet er forklaringen at jeg har satt ovnen på for høy temperatur. Med varmluft. Luften kommer jo innenfra og det er kun der, helt innerst på brettet marengsene er ødelagte.

Dette er sukkerfrie marengs. Så skal du lage sukkerfrie marengs og ta den kjappe varianten med å "steke" dem i ovnen så sett på over og undervarme og la døra stå på gløtt. Ikke bruk varmluft.

Du kan bruke varmluft til helt vanlige pikekyss. Det fungerer fint :P

Men smaken er det ikke noe å si på altså ..... mmmm deilige er de. Så nå lærte du kanskje noe av mine feil? Og så ser du hvordan sukkerfrie pikekyss ser ut når de er mislykket :P

Skal ta de med til Anti i morgen. Hawaiian Tropical Chocolate CakeSponset innhold
Sett på litt sommermusikk på kjøkkenet, fyr opp varmen, bak denne kaken og drøm deg til Havaii .
Palmer, kokosnøtter og fersk ananas. Åååå for en kontrast til det iskalde været vi har akkurat nå dere!
Det beste med denne kaken er at den er: Sukkerfri, glutenfri og eggefri. Haha dere har jo mast og mast om glutenfri og eggefrie kaker så her er en til alle dere!
Hvis du ikke bryr deg om du spiser sukker så kan du bytte ut fibersirup med glukose og bruke vanlig kokesjokolade på toppen. VIps har du en kaloribombe av dimansjoner haha. Your choice :P
Du kan også selvsagt velge en annen typs saft. Også en helt annen smak. Du får bare ikke da den deilige ananas smaken sammen med sjokoladen, men igjen dette er ditt valg. Noe annet jeg kom på da jeg tok av bakeringen var at det hadde vært stilig om ejg hadde satt jordbær nedi før jeg helte i moussen. Da hadde du sett jordbær sammen med det vite skummet. Vet ikke om dere forstår men kutter du et jordbær i 2 og sette det med den flate kanten mot bakeringen og setter slike tett i tett vil du få et kult mønster etterpå :)
Men nå til oppskriften :)
Hawaiian Tropical Chocolate Cake
Start med å finne frem en form du skal ha kaken i. Jeg brukte en 20 cm form men du kan med hell bruke en 25 cm form. Du skal kun bruke ringen rundt. Ikke bunnen. 
Sett ringen på et kakefat. Strø kokos oppi.
Bland gelatinpulver med 1 dl vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Hell dette i formen og sett dette kaldt. 

Etter 1 time har kaken "satt seg" og du kan smelte sjokoalden forsiktig og helle denne over kaken. Hvis du ikke får sjokoalden skikkelig rennende kan du blande i litt delfiafett.

Pynt med kokos og bær oppå etterpå.

Enjoy!

The Hawaiian life in the middle of the winter :P

Ønsker dere en strålende dag.
Dette er en av oppskriftene jeg har laget i samarbeid med Zeroh. Det kommer 3 til :)
Full fres på kjøkkenet her i dag også. Følg meg gjerne på snap: annebrith.no 


Sukkerfrie pikekyss

Inneholder sponset produkt

Det som er gøy med baking er når du opplever: Serendipity

Serendipity betyr "fortunate happenstance" eller "pleasant surprise".

Altså du baker noe, med en intensjon i å oppnå et bestemt resultat og så oppstår det en ny oppskrift ved en feiltagelse. 

Denne oppskriften er en slik herlig feiltagelse.

Det hele startet med at jeg skulle lage marshmallows. Som er eksakt den samme oppskriften. Du bare lar dem stå litt kortere på brettet. Altså marshmallowsen. Og når de er ferdige dypper du dem i potetmel og sukrin, slik at de ikke blir klissete. Det ene brettet glemte jeg helt og lot jeg stå over natten haha. Det ble pikekyss dagen etterpå :P

Pikekyssene derimot lar du stå på brettet overnatten. Og vips: deilige og friske pikekyss. 

Her er oppskriften, og som smaksetter har jeg brukt saften Zeroh og smaken: Granateple og blåbær. Men du kan også bruke smaker som : Sitron & Lime, Pineapple, Peach & Nectarine, Sweet Grapefruit & Guava og Villbringebær. Alle disse finnes fra Zeroh.

Om du synes fargen er litt blass så kan du ha i litt pastafarge for å sprite den litt opp. 

DU TRENGER

 • 25 g gelatinpulver 
 • 1 dl Zeroh 
 • 1 dl vann
 • 200 g fibersirup

Bland gelatinpulver med 1 dl vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut topper med en rund tip eller bare klipp et hull i sprøyteposen om du ikke har en rund tip :) 

La brettene stå over natten. Jeg satte mine i ovnen uten å skru den på :) Men hadde døren halvt åpen slik at det kom luft til.

 

Dagen etter var det duket for pikekyssbonanza :P
 

 

Sukkerfri marshmallows med granateple og blåbærsmakSponset Innhold

Deilig, sukkerfri marshmallows med en frisk smak av granateple og blåbær!

Mmmm dette kan være deilig å unne seg nå i januar når vi alle sammen er på slankern :P

Som smaksetter har jeg brukt saften Zeroh og smaken: Granateple og blåbær. Men du kan også bruke smaker som : Sitron & Lime, Pineapple, Peach & Nectarine, Sweet Grapefruit & Guava og Villbringebær. Alle disse finnes fra Zeroh.

DU TRENGER

 • 25 g gelatinpulver 
 • 1 dl Zeroh 
 • 1 dl vann
 • 200 g fibersirup

Bland gelatinpulver med 1 dl vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut roser med en stjernetip eller lag topper på bakepapir. 

La brettene stå kjølig i 1 time. Jeg satte dem ut i - 18 grader i 5 minutter og vips var de stive :P

Dryss over en blanding av sukrinmelis og potetmel. 

Kos deg så med god samvittighet :)Du kan ha hele massen i en langpanne og så sette hele kaldt og skjære det opp i biter. Husk bare at du har olje i pannen før du legger i massen.

Etter du har kuttet opp biter dypper du dem i potetmel og sukrinmelismassen.

Klemmer herfra!

Hvis du ønsker flere sukkerfrie oppskrifter trykk LIKER!

 

 

Glutenfri hverdagspai

 

Dette kan du trygt overraske barna dine med på en helt vanlig hverdag.

Bunnen er både sukkerfri og glutenfri mens fyllet er mager Kesam så det er ikke noen fare for veldig høyt sukkerinntak her.

Slik lager du bunnen:

Bunn

 • 150 g smør
 • 150 g sukrinmelis
 • 300 g glutenfri melblanding
 • 1 egg

Miks smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin. Jeg kutter alltid smøret i små terninger.

Bruk grind.

Ha i mel og til slutt et egg. Elt dette sammen.

La deigen hvile i 30 minutter.

Kjevle den ut på et bakepapir og ha den i en paiform. Stikk ut hull med en gaffel for å unngå store bobler i bunnen.

Legg bakepapir eller folie over og ha erter over dette igjen.

Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader.

Ta av bakepapiret og erter og stek bunne ytteligere 5-7 minutter.

Bunnen er ferdig :)

Når bunnen er avkjølt kan du ha på en boks med mager kesam og toppe det hele med ønsket bær :)

 

Jeg ønsker dere alle en riktig så herlig kveld!

Fikk du med deg den nakne stumpen på snapchatten min i dag? Sjekk snap: annebrith.no og gå på mystory haha.

 

 

 

Pai på pinne #glutenfri #sukkerfri

Inneholder sponset produkt

WOW dette er deilig dere!

Jeg lover dere at dette kan dere lage både med rips, solbær eller bringebær fra hagen!

Ut å plukke...å glemte jo blåbær! Like godt.

Slik lager du deigen:

 • 150 g smør
 • 150 g sukrinmelis
 • 300 g glutenfri melblanding
 • 1 egg

Miks smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin.Jeg kutter alltid smøret i små terninger. Bruk grind.

Ha i mel og til slutt et egg.

La deigen hvile i 30 minutter.

Kjevle den ut på et bakepapir og stikk ut former. For å lage disse på pinner må du lage 2 former til hver pai.

Den ene er "bunnen"

Der legger du også pinnen oppå. Samt bær eller det du måtte ønske å fylle din pai med.

Husk å trykke pinnen litt ned i deigen slik at den fester seg under stekingen.

Legg så toppen over og klem dette fast med en gaffel rundt på sidene.

Jeg har brukt en utstikker for å få et fint hjertemønster i.

Stek herligheten i 8-10 minutter på 200 grader.

Følg med da hver ovn er forskjellig.

De skal bli gyldne og fine.

Perfekt til både hverdag og fest!

Hvis du vil ha flere slike sukkerfrie og glutenfrie oppskrifter så vis det ved å trykke LIKER eller DEL

En annen deilig glutenfri oppskrift er: Sjokoaldepavlova!  eller prøv ut minipavlovas med sitronkrem og blåbær!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no - i dag skal jeg gjøre noe alle jenter drømmer om :) Følg med på snap davel!

 

 

 

Sunnes cookies #glutenfri #sukkerfri

Inneholder sponsede produkter

Deilige cookies som du med god samvittighet kan la barna spise i ukedagene.

Eller spis dem selv opp for den saks skyld!

Fremover vil det komme noen enkel og fine oppskrifter her dere! Sukkerfrie og noen glutenfrie.

Jeg tester ut produkter for funksjonellmat.no i månedene fremover så litt snacks, proteinbarer, sunnere kaker og sukekrfrie desserter er på vei.

Jeg lover å samle dem alle i en kategori slik at det blir lett for dere å finne dem.

Cookies

 • 150 g smør
 • 150 g sukrinmelis
 • 300 g glutenfri melblanding
 • 1 egg

Miks smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin.Jeg kutter alltid smøret i små terninger. Bruk grind.

Ha i mel og til slutt et egg.

La deigen hvile i 30 minutter.

Kjevle den ut på et bakepapir og stikk ut former :)

Deigen blir veldig lett å jobbe med.

Jeg har kjøpt mitt stempel på Clas Ohlson mener jeg og det er 3 forskjellige typer på den. Altså du bytter stempelet :P

Stek herlighetene i 6-9 minutter på 200 grader :)

Serveres lunkne med deilig melk for de som tåler det :)

#elsk

Hvis du ønsker deg mer av slike oppskrifter oppfordrer jeg deg til å LIKE dette innlegget og trykke på den BLÅ DEL knappen som du ser under her :)

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no ( der kom det over 100 nye følgere akkurat nå og det er nok helt sikkert på grunn av den hestehistorien min i går kveld ) Den ligger ute på mystory enda så det er bare å trykke FØLG på snap så får du se den du også )

PS. Tilbud på FULL PAKKE hos funksjonellmat.no nå :)